С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

Факелно шествие за Войников

Факелно шествие ще премине по улиците на Шумен по повод 190 години от рождението на видния шуменски възрожденец, драматург, музикант и учител Добри Войников. То ще се състои на 10 ноември. Началото е в 17,00. пред НЧ „Д. Войников“ в Шумен на пл. „Възраждане“ в Шумен. Шествието, водено от Градския духов оркестър „Михаил Биков“, ще премине по ул. „Цар. Освободител“, ще спре пред къща-музей „Добри Войников“ на №157, след това ще се отправи към ул. „Христо Ботев“ и ще продължи по пл. „Освобождение“.

Шествието ще завърши пред паметника на Добри Войников, до драматичния театър, където ще се състои и тържественото отбелязване на годишнината. В програмата са включени текстове от Добри Войников под музикален съпровод и изпълнения на негови творби от смесения хор „Родни звуци“. В знак на признателност пред паметника на големия български възрожденец ще бъдат поднесени венци и цветя.

По повод годишнината в къщата музей „Добри Войников“ е подредена временна изложба под наслов „За род и чест“. Тя може да бъде разгледана до края на месец ноември.

Организатори на проявата са Община Шумен, съвместно с Народното читалище „Добри Войников-1856“, къщата музей „Добри Войников“ и Регионалния исторически музей в Шумен, съобщиха от пресцентъра на общината.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *