Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 806

Училището и предизвикателствата

СУ „Панайот Волов“ беше домакин днес на кръгла маса на тема: „Иновациите – предизвикателства и възможности“.  Във фоайето на Регионалната библиотека “Стилиян Чилингиров” се проведе дискусия с участието на представители на МОН, преподаватели от ШУ „Еп. Константин Преславски“, учители от СУ „Емилиян Станев“ – Велико Търново, СУ „Любен Каравелов“ – Добрич, III OУ „Димитър Благоев“ – Шумен, СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Върбица.

Кръглата маса в Шумен е част от националната програма “Иновации в действие”. Форумът беше открит от директора на СУ “Панайот Волов” Ема Радушева, която направи ретроспекция на началото на иновативните училища у нас, осъществено с помощта на фондация “Америка за България”. “”Използването на иновации в образованието подобрява качеството на учебния процес и постиженията на учениците, каза в приветвствието си при откриването Радушева. “„Иновациите са много и разностранни, те могат да бъдат във всички сфери на живота, но в образованието  са особено важни, защото нашата основна цел е да повишим качеството на образование и да мотивираме младите за ефективен учебен процес. Да им дадем онзи шанс в живота, който ще ги направи истински хора. Да не забравяме, че нашата в мисия е да ги направим хора, които ще умеят да се справят в живота, хора знаещи, можещи и мислещи“ – допълни директорът на СУ “Панайот Волов”.

Акцент на последвалата дискусия бяха предизвикателствата пред съвременните учители за ефективен учебен процес, методите и формите на преподаване, обликът на иновативните училища. Участници в кръглата маса представиха добри практики от своите училища в сферата на иновациите в учебния процес.

В петък от 9:30 в СУ “Панайот Волов” ке се проведат открити уроци в ачлна степен и прогимназиален етап. В 3 “б” клас учениците с преподаватели Марийка Даскалова, Диляна Борисова и Здравка Господинова ще покажат открит урок с тема “Екскурзоводи”. Гост за провеждането му ще бъде уредникът в къщата-музей “Панайот Волов” Милена Георгиева. В 6 “в” клас гостите на иновативния форум ще наблюдават урок на тема “Формите в изкуството, обем, пространство и изчисления” с преподавателите Веска Луканова и Милена Иванова, а в 6 “б” учениците ще се впуснат “По следите на капитан Гранд” с учителите си Стоянка Цветанова и Иглика Тодорова.

Коментари

 • Ало, редактора ноември 17, 2019 в 9:28 pm

  капитан ГранT

 • :) ноември 15, 2019 в 8:11 am

  Хубаво е, когато се прави забележка и то с такъв тон, да има и някакво покритие.
  Интервали се слагат на определените за това места, а не където му хрумне на човек.

 • Шаро ноември 15, 2019 в 6:30 am

  Да си оправите правописа ! Срамота ! Пишете за иновации , а не сте усвоили традициите !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *