Подкрепяте ли проектокабинета на Слави?

or

гласували: 387

Училищата се напълниха

Училищните дворове и класните стаи в шуменските училища се напълниха за началото на новата учебна година, а надеждите на учители, родители и ученици са учебният процес да продължи присъствено. Първият звънец за втори път звъни в условията на пандемия, а училищата организираха тържественото начало на новата учебна година така, че да не лишат никого от празника и различните класове се събраха в различно време. Най-голямо беше вниманието към първокласниците.

В общинските училища в Шумен в първи клас тази година ще се обучават 761 деца, а според заместник-кмета Найден Косев за първи път имаме ръст от две паралелки при първолаците. В цялата област за първи път в училище влязоха 1309 деца. В най-голямото училище в Шумен СУ “Сава Доброплодни” посрещнаха 97 ученици в първи клас, 174 петокласници и 104 ученици в осми клас. “Образованието е най-важната инвестиция. Всяко велико и всяко обикновено нещо започва от ученическия чин, от първи клас. Ние сме отговорни за това, което трябва да дадем на нашите деца – знания, развитие на техните заложби и талант, а също така да се чувстват щастливи и удобно в училище.” – каза пред събралите се деца и родители директорът на СУ “Сава Доброплодни” д-р Албена Иванова-Неделчева. На най-малките ученици тя пожела да не изоставят игрите, но също така да четат и много книги, защото те водят по пътя на знанието.

“Благодаря ви, че спазихте традицията и отново на 15 септември сме заедно. Приемам вашата споделеност като благословия за нашия празник и благословия за успешна 2021/2022 учебна година.” – така се обърна към приятелите на училището и гостите на тържественото откриване на учебната година директорът на СУ “Йоан Екзарх Български” Валентина Тодорова. “Девизът на нашите иновативни паралелки – да изпреварим бъдещето се оказаха най-вярната характеристика за нашия живот в нашето училище. Бъдете добри, намерете пътят към истината. Учете си, бъдете дръзновени и смели.” – пожела на новите възпитаници на учебното заведение директорката. По традиция в първи клас в Хуманитарната изпратиха своите първокласници вече бивши випускници на училището, а бившата кореспондентка на Нова телевизия и настоящ говорител на ОДМВР Ася Йорданова се обърна с послание към децата като бивша ученичка на хуманитарната гимназия.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *