С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Утре без вода, свързват пречиствателната

На 02.02.2023 г. ще бъде спряно водоподаването към потребителите от гр. Шумен заради дейности, свързани с включване на новоизградената пречиствателната станция за питейни води /ПСПВ/ – гр. Шумен към съществуващ  напорен водопровод  от помпена станция 1300 до напорен водоем 13000 и изграждане на водопроводни връзки към нея. Очаква се всички монтажни работи да завършат до края на деня и водоподаването да бъде възстановено, съобщават от пресцентъра на ВиК.

Около 7:00 ч на 02.02.2023 г ще бъдат спрени помпените агрегати на помпена станция 1300 и ще започне поетапното спиране на водата към града. Водоемите, които осигуряват питейната вода за гр. Шумен, кв. Макак, с. Панайот Волов и с. Белокопитово, ще бъдат напълнени до максимален обем, поради което се очаква водата към клиентите да започне да спира от 8:00 ч. сутринта.

Водопроводните връзки към станцията ще бъдат изпълнени от фирмата – строител на пречиствателната станция за питейни води – гр. Шумен, като присъединяването към водопроводната мрежа ще стане в присъствието на представители на ВиК-Шумен ООД. Едновременно с това ВиК – Шумен ще извърши планови ремонти на неработещи спирателни кранове по водопроводната мрежа на гр. Шумен, с което ще се постигне оптимизация на дейността.

След успешно приключване на строителните дейности и при отворени спирателни кранове на байпасната връзка на ПСПВ – гр. Шумен, ще бъде подадена вода до напорен водоем 13000, като през пречиствателната станция няма да преминава вода.

Когато включването на ПСПВ – гр. Шумен към съществуващ  напорен водопровод  от помпена станция 1300 до напорен водоем 13000  завърши,  ще могат да започнат и единичните проби на отделните елементи на пречиствателното съоръжение.

Поетапното включване на помпените станции, обслужващи гр. Шумен, ще започне след като бъде напълнен с вода напорен водоем 13000 м3, намиращ се в кв. Дивдядово.

„Предвидените дейности са сложни и изискваха внимателно и прецизно планиране, за да бъдат изпълнени в срок и с минимални нарушения на услугите за града“, каза инж. Емил Томов, управител на ВиК – Шумен. „Целта ни е да завършим всички монтажни работи до края на деня на 02.02.2023 г като се извиняваме за причинените неудобства и очакваме разбиране от страна на потребителите на ВиК услуги“, добави инж. Томов, цитиран от пресцентъра на ВиК – Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *