Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 467

Утвърдиха носителите

Сестрите Величка Евтимова и Ирина Върбанова бяха удостоени днес със званието „Носител на златна значка на гр. Шумен” с решение на Общинския съвет. За тях гласуваха всичките присъстващи 35 съветници, без против и въздържали се. В Международния ден на балета, който се чества днес, двете сестри получават приза заради дългогодишната си обществено значима дейност, постигнати високи резултати в балетното изкуство и по повод 70-годишнината им.

На своето заседание днес Общинският съвет в Шумен утвърди и носителите на Наградата на Шумен в системата на образованието и в системата на културата.

ОБРАЗОВАНИЕ

В категория „Ученик на годината“ в хуманитарната и природоматематическата област  е удостоен Тонислав Св. Троев от СУ „П. Волов”

В категория „Ученик на годината“ в областта на изкуствата и спорта е утвърден Денислава Д. Герчева – ЦПЛР – ОДК.

В категория „Студент в областта на природните, математическите и технически науки” изборът бе за Валентин М. Борисов – студент IV курс в ШУ, специалност „Компютърна информатика“.

В категория „Учител на годината“ в начална степен на обучение –Мануела И. Недекова – главен учител в начален етап в СУ „Сава Доброплодни“.

В категория „Учител на годината“ в сферата на природните, математическите и техническите науки е определена Мадлена М. Станчева – старши учител по информатика и информационни технологии в СУ „Сава Доброплодни“.

В категория „Учител на годината“ в сферата на хуманитарните науки – утвърдена е Виолета Я. Маразова старши учител по история и цивилизации и гражданско образование  в ППМГ „Н. Попович“

Награда за принос в областта на природните, математически и технически науки е за доц. д-р Сунай Ибрямов – Факултет по природни науки на ШУ „Е. К. Преславски“

В категория „Педагогически колектив в системата на предучилищното възпитание” наградата е за Педагогическия екип на ДГ „Изворче“.

Педагогически колектив в системата на училищното и извънучилищното образование – Педагогическият колектив на Професионална гимназия по икономика.

Удостоените с Наградата на Шумен ученици и студенти получават диплом и парична награда в размер на 200 лв.; директори/ заместник-директори на детски заведения, училища и извънучилищни звена, учители и преподаватели във висши училища, научни работници и изследователи получават диплом, знак на Общината и парична награда в размер на 600 лв.; за колективни награди се връчват диплом, плакет и парична награда в размер на 800 лв.; юридически и физически лица, подпомагащи образованието и науката получават диплом и знак на Общината.

Наградите в системата на образованието ще бъдат връчени в навечерието на 24 май.

КУЛТУРА

В раздел „ЛИТЕРАТУРА” индивидуалната награда е за Милчо Ванчиков за „Ти трябва да се лекуваш“.  За колективна награда в този раздел се предлага  наградата да бъде за авторите, включени в сборника „Слово, образ и звук“.

В раздел „ТЕАТЪР/ДРАМАТИЧЕН И КУКЛЕН/ за индивидуална награда е предложен Съби Събев, ДКТ „В. Друмев“предложен от  Д. Димитров – директор на ДКТ „В. Друмев, Д. Христова – председател на УС на Сдружение „Нова българска драма“. За  колективна предложението е за екипа на спектакъла „Последната нощ на Сократ“, ДКТ „В. Друмев“.

В раздел „МУЗИКА /КЛАСИЧЕСКА, НАРОДНА, ПОП И РОК/” предложението е за  индивидуална награда на д-р Калина Василева. Предложението е от  Дружество „Клуб култура за Шумен“. За колективна награда предложението е за Градски духов оркестър „Михаил Биков“ при НЧ „Ст. Чилингиров-1963“.

В раздел „ТАНЦ” предложението за индивидуална награда е за  Борис И. Иванов – учител по хореография в СУ „Сава Доброплодни“. Колективната награда в този раздел е за Танцова организация „Танцувалня”, подкрепена от 7 организации.

В раздел „ АРХИТЕКТУРА” предложението е за колективна награда е за  „Студио Г“ ЕООД /арх. Красимир Генов и арх. Явор Генов/. Те са номинирани от Камара на архитектите в България – регионална колегия Шумен.

В раздел „ФОТОГРАФИЯ, ВИДЕО И КИНО ТВОРБИ индивидуалната награда е за Ивайло И. Сакелариев. Предложението е от  УС на Сдружение „Клуб култура за Шумен“. Колективна награда се предлага за Киноклуб „Мадарски конник“, тя е номинация на Настоятелството но НЧ „Д. Войников- 1856“, Отдел „Държавен архив“ Шумен, д-р М. Георгиева – уредник на къща- музей „П. Волов“ Шумен.

В раздел „ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО” предложението за индивидуална награда е за Калоян Тодоров, а за колективна Дружество на шуменските художници. Предложенията са от  СБХ -Представителство Шумен и Дружеството на шуменските художници.

В раздел „ПРИЛОЖНИ ИЗКУСТВА” предложението е за Ферия Якубова. Номинацията е направена от  Дружество на шуменските художници и СБХ –Представителство Шумен.

„Наградата на Шумен” се състои от диплом, знак на общината (плакет за колективните носители) и парична награда в размер на 600 лева за индивидуалните носители и 800 лева за колективните и се в Връчва на 11 май – Ден на Шумен.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *