Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 466

Успех в Spelling Bee

Престижно класиране в националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee постигнаха двама ученици от Шумен, съобщиха от СУ “Йоан Екзарх Български”, чиито ученици са състезателите. Националното състезание по правопис на английски език – Bulgarian National English Spelling Bee е  американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Традиционно това състезание се провежда в СУ „Йоан Екзарх Български“ – Шумен, като тази година то излъчи  двама техни възпитаници – четвъртокласниците Антония Боянова Стоянова от IV г клас и Никола Илиянов Илиев от IV б клас. Двамата се представиха по блестящ начин в трите кръга на състезанието.

Пътят към големия успех на Антония и Никола преминава през усилена подготовка, концентрация и дисциплина. С много упоритост и вяра, че могат да се справят с предизвикателството да усвоят правописа на непознати за тях думи на английски език, Антония и Никола преодоляват етапите на състезанието Spelling Bee.

Още първият училищен кръг на състезанието, което се проведе на 28 февруари 2021 година, e оспорвано,

като в него се включиха 13 ученици от 4., 5. и 6. клас. Думата cliff в пети кръг донесе победата на Антония Боянова, която миналата година също се окичи с медал, но в Spelling Bee Junior. Неин достоен подгласник стана Никола Илиев от 4. б клас.

В рамките на един месец  Антония и Никола се подготвяха усилено за  следващия регионален кръг на състезанието, което се проведе на 26 март. За радост на всички този етап на състезанието излъчи за национален финалист Антония Боянова от IV г иновативен клас.

На 24 април, в почти 5-часовия шампионски маратон, в който участваха 22 национални финалисти на състезанието, Антония успява да прояви изключителен състезателен дух и да се пребори за престижното 12 място.

Днес директорът на СУ „Йоан Екзарх Български“ – Шумен, г-жа Валентина Тодорова, поздрави Антония и Никола, и техния преподавател по английски език, г-жа Петя Боянова, и им връчи грамоти от участието им в състезанието с пожелание да бъдат все така упорити и борбени, за да има пред тях още много покорени върхове.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите  в сайта http://www.spellingbee.bg/  и на страницата във Facebook/ Bulgarian National English Spelling Bee.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *