С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Усложнена пътна обстановка

Пътят Шумен-Лозево. Снимка от снощи ОДМВР.

Усложнена остава обстановката на територията на област Шумен, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Шумен.

Затворен поради снегонавяване е пътят от Шумен към Разград, на пътен възел „Диамант” е изграден контролно-пропускателен пункт от 23 часа снощи. Полицейски служители пренасочват водачите по обходен през Търговище маршрут.

Изцяло затворен е пътят Шумен – Силистра, в района на Хитрино поради силните ветрове има много навявания и са се образували снежни преспи. Затворен е и пътят от село Зайчино ореше към Варна.

Десетки са получените сигнали за закъсали автомобили, паднали клони и дървета. Целият наличен състав на РДПБЗН- Шумен е мобилизиран и е на терен. Обстановката в северната част на областта е сложна, има сигнали за закъсали автомобили в района на Каолиново, Нови пазар и Хитрино. 36 са получените сигнали, 12 от които за евакуации, които са извършени. Има сигнали и за паднали клони и дървета, отработват се приоритетно.

Поради силните снегонавявания и образувани преспи има закъсали в преспите три противопожарни автомобила. Единият от закъсалите екипи на РДПБЗН- Шумен е на пътя Тъкач – Изгрев и два екипа на са блокирани на пътя Хърсово – Никола Козлево/ от двете страни/. Директорът на пожарната създава организация и търси варианти да се стигне до тях за да им доставят гориво. Снегопочистващата техника, е по места, но поради силните пориви на вятъра работата й е била невъзможна.

Поради скъсан централен електропровод няма ток в Нови пазар, получени са съобщения за спряно електроподаване в някои шуменски села. Екипи от Каолиново , Нови пазар и Шумен, които са били насочени да работят на терен, все още са на място, уточняват от пресцентъра на ОДМВР.

Работата на спасителните екипи в областта продължава.

Снимки ОДМВР-Шумен

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *