С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Усложнена обстановка

Въпреки снеговалежа, продължава почистването по пешеходната зона с машини и ръчно.

Усложнената зимна обстановка от тази нощ изкара цялата налична техника на снегопочистващите фирми работи на територията на община Шумен. Общинската пътна мрежа се разчиства непрекъснато и пътищата са отворени за движение с изключение на направлението Живково – Велино. Въпреки това обстановката остава усложнена и от общинската администрация призовават гражданите, ако не се налага, да не предприемат пътуване извън града, съобщи Роза Енчева от Пресцентъра на кметството.

Към момента във всички села на общината има ток и вода. Седем души от общината, които са на хемодиализа, се обслужват по график, съобщиха от общинския щаб за защита при бедствия и аварии.

Към момента усилията на общинското предприятие „Строителство и благоустройство“ са насочени към разчистване на подходите към детските градини и яслите за осигуряване на достъп на децата и родителите и за нормалното зареждане с хранителни продукти.

Новата 25-сантиметрова покривка, която падналият през нощта сняг натрупа на територията на цялата община и продължаващият снеговалеж, създават затруднения на фирмите, които са изкарали по улиците и пътищата всички машини, пригодени за снегопочистване.

От общинската администрация призоват ръководителите на фирми, учреждения, собствениците и наемателите на търговски обекти, жилищни сгради да организират почистването на снега от тротоарите и районите около сградите, в които се помещават.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *