С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Условно за шамар

Камелия Рачева

Камелия Рачева

Родителят от Шумен, който през зимата наби учителката на сина си третокласник, е осъден на 1 година и 4 месеца затвор условно с 3 г. изпитателен срок.

Решението с вчерашна дата е на съдия Ростислава Георгиева от Шуменския районен съд. Осъденият Саид Д. трябва да плати на възпитателката Камелия Рачева и 2 000 лева обезщетение за причинените й неимуществени вреди. Освен това родителят трябва да покрие адвокатските разходи на Рачева в размер на 1000 лева и други 330 лв. за съдебните разходи. Който не е доволен, може да обжалва в 15-дневен срок.

Съдът е признал Саид Д. за виновен в това, че на 25 февруари тази година е причинил на възпитателката в ОС “Кнаяз Борис Първи” лека телесна повреда.

Инцидентът стана по обед в междучасие. Бащата на третокласника Берджан влетял в училището, качил се на втория етаж и там в коридора, пред очите на десетки деца, ударил шамар на учителката, сграбчил я за яката на ризата и я блъснал в стената. Децата тогава твърдяха, че хлапакът би звъннал на баща си по телефона и го излъгал, че учителката от занималнята го шамаросала, затова родителят дошъл да й търси сметка.

Побойникът беше задържан за 24 часа в полицията и после освободен. На следващия ден огорчената учителка намерила в класната стая на дъската надпис: “Госпожо, ние имаме нужда от вас и ви обичаме!” и голямо тебеширено сърце. “Това ме трогна и спрях да мисля за напускане. Оттогава децата са плътно около мен, приятно им е да си мислят, че ме пазят”, разказа учителката с 12-годишен стаж. Тя още изпитва обида от шамара и се кори, че не е могла да се справи с бащата.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *