С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

Условна за Жечко Кюркчиев

От ефективна в условна е изменена присъдата на Жечко Кюркчиев от Шумен, причинил катастрофата на кръстовището до Практикер, в която загина студентката Светомира. Решението за изменение е на състав на Апелативния съд във Варна. С него магистратите му налагат лишаване от свобода за 3 години, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 5 години. 

Съдът е записал, че целите на наказанието „…могат да се реализират успешно и чрез прилагане на института на условното осъждане, тъй като то също има своето предупредително и възпиращо въздействие, породено от възможността наказанието да бъде приведено в изпълнение, ако подсъдимият допусне противоправно поведение. Тази угроза в продължение на пет години би съставлявала достатъчен стимул на личността на подсъдимия да се придържа към законосъобразен начин на живот“. Съдът е взел под внимание и становището на Института по пътна безопасност, в което се казва, че параметрите на самото кръгово кръстовище са неправомерни и не отговарят на изискванията.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Върховен касационен съд. 

Тежкото пътно произшествие, при което бе доказано, че Жечко Кюркчиев управлява своето “Волво” със над 103 км/ч , при позволени 50 км в градски условия, стана на 28 септември миналата година. Шуменският Окръжен съд наложи на Жечко Кюркчиев 3 години и 4 месеца затвор при общ режим на изтърпяване на наказанието.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *