С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,925

Усещане за нежност

На 16 февруари, в 17,00 ч. Николинка Димитрова (Nika Nyoko) ще открие в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен изложба актова живопис „Неназованата”, съобщават от пресцентъра на библиотеката. Внушителните композиции се открояват със своята многопластовост по отношение и на използваната техника, и на своите послания и са отражение на интереса на художничката към човека и неговата душевност. Идеята на Николинка Димитрова е плавната игра на тонове и полутонове, пластичността и фините нюанси в нейните платна да оставят усещането за нежност, лиричност и безвремие и да приканят към размисъл и среща със самите себе си.

Николинка Димитрова е завършила ШУ „Епископ Константин Преславски” – специалност „Педагогика на изобразителното изкуство”, както и майсторски класове акварел – при Атанас Мацуреф (портрет и пейзаж), Игор Мосийчук (пейзаж) и Ендре Пеновац (анимализъм), курс по арттерапия към Европейска асоциация за дистанционно обучение и по многопластова маслена живопис към Old Masters Academy. Работи като дигитален илюстратор за български и международни издателства.

Автор е на изложбите „Приказки и фантазии” (дигитални илюстрации), „Поглед към морето” (акварел) и „За нас откровено” (акварел) и участва в сборните изложби „Четири стихии” (Варна, 2017) и „Лирични рисунки – изкуство върху хартия” (Галерия „Графит”, Варна, 2021). През 2016-та участва в световния фестивал на акварела „Fabriano in acquerello” в Италия, където печели наградата на „MAXI PAINT PERFORMANCE” „Daniel Smith”.

 

Изложбата ще гостува в РБ „Стилиян Чилингиров” до 28 февруари.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *