Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 575

Улица за Градище

Жалба до председателя на Общински съвет – Шумен са изпратили част от жителите на с. Градище. В нея те настояват за спешен ремонт на втората по големина и функционалност улица „Васил Коларов“, която и в момента прилича на езеро. „Това ни принуждава нас, жителите на т.нар. „българска махала“  да газим в кал и вода, а скоро улицата, която ни свързва с останалата част от селото, ще стане непроходима“, пише в жалбата. Според жалбопадателите по улицата целогодишно тече вода, а през  дупките, които са се образували, вече трудно преминават и автомобили. През зимата тя се превръща в ледена пързалка, пише още в жалбата. „Всичко това, допълнено от липсата на бордюри и тротоари, прави преминаването ни през улицата почти невъзможно. Газим кал и вода целогодишно“, жалват се хората от Градище. Те твърдят, че в момента на улицата представлява басейн, преграден с кал.

В по-голямата си част жителите на тази част от селото са възрастни хора и липсата на нормален път прави достъпа им до магазин, фурна, транспорт, лекар и пр. изключително затруднен, пише още в жалбата.

Жалбоподателите твърдят, че досегашните оплаквания не са дали резултат, а кметът на селото се оправдава с липса на пари. Жалбата до председателя на Общинския съвет е последната им надежда някой да им обърне внимание.
На януарската сесия на Общинския съвет в Шумен бе взето решение за селата на общината да се заделят 120 000 лв., които ще се разпределят според броя на жителите на селото по настоящ адрес. Решението за какво да се използват средствата ще бъде вземано на общо събрание.

Други 355 000 лв. са заделени в бюджета на община Шумен за ремонтни дейности по селата. От тях за с. Градище са предвидени 15 хиляди лева.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *