С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 835

Удължават приема в Центъра за деца

С шест месеца – до края на юни 2023 г. се удължава изпълнението на проекта „Център за ранно детско развитие в община Шумен“, който се реализира по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ от 2016 г.

Днес влиза в сила Допълнителното споразумение между Община Шумен и Управляващия орган на ОП „Развитие на човешките ресурси“ – Министерството на труда и социалната политика, съобщи ръководителят на проекта Катя Крумова. Освен това, по отворената преди дни нова процедура „Бъдеще за децата“, ще се изготви и друг проект, с който се очаква работата на центъра да продължи.

Услугите, които се предоставят в центъра, са насочени към ранната интервенция на уврежданията и индивидуалната педагогическа подкрепа за деца с увреждания и деца в риск на възраст от 0 до 7 години. С децата работи екип от специалисти – психолог, логопед, рехабилитатор, кинезитерапевт, специални педагози, социални работници. Услугите са почасови и безплатни за децата и родителите им.

От началото на проекта досега, услуги в Центъра за ранно детско развитие са получили 427 деца с различни увреждания и нарушения – състояния в аутистичния спектър, изоставане в развитието, говорни нарушения, двигателно изоставане, хиперактивност, както и недоносени деца. Родителите, получили подкрепа и съвети от специалистите са 302.

Към момента в Център за ранно детско развитие услуги получават 74 деца с различни заболявания и степен на увреждане и 68 родители.

Документи за прием се подават в Центъра за ранно детско развитие на адрес: ул. „Райна Княгиня“ №1. Допълнителна информация родителите могат да получат на телефон – 0878 16 99 68 или на място в центъра.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *