С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Удължават програма „Топъл обяд“

От 28 август стартира кандидатстването за удължаване на програма „Топъл обяд“, напомнят от социалното министерство. От 28 август до 8 септември 2020 г. общините, чиито договори по Целевата програма „Топъл обяд  у дома в условията на извънредна ситуация“ са приключили, могат да кандидатстват отново за включване в нея. Общините с действащи договори могат да заявят, преди изтичането им, желание за удължаването им пред  Агенцията за социално подпомагане.

Община Шумен работи по тази програма от 11 май т. г. и осигурява топъл обяд на 200 души. Тъй като има опция за удължаване на действието на програмата, Община Шумен ще кандидатства и ако бъде одобрена, програмата ще продължи да действа до 31 октомври, а надявам се срокът да бъде удължен и до края на годината, съобщи зам.-кметът по здравеопазване д-р Светлана Маркова.

Благодарение на програмата най-уязвимите от пандемията от COVID-19 хора получават топла храна в домовете си. Тя беше удължена в края на юли, като бяха определени няколко нови етапа на кандидатстване. В първия желаещите общини сключиха договори до края на август. Сега удължаването ще е до края на октомври, като за целта са осигурени 10,4 млн. лв. Очаква се топъл обяд по домовете на нуждаещите да продължи да се предоставя до края на годината.

В момента над 25 000 души в страната получават ежедневно в домовете си топъл обяд, който включва супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт. Проекти по програмата се реализират в 173 общини в страната, припомнят от АСП.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *