С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

Угасна “радиоТошката”

На 62-годишна възраст миналата нощ е починал писателят и общественик от Смядово Тодор Андонов, съобщиха негови близки. “РадиоТошката”, както се шегуваше сам със себе си, а съгражданите му с него водеше дълги години “радио седянки” в местната радиомрежа.

Тодор Андонов е роден на 1 август 1959 г. вНови Пазар. Неговият житейски и творчески императив е: „Никога не се предавай!“ С него върви през годините на своя живот и преодолява трудностите му преди и след като напълно загубва зрението си през 1995 г. Завършил е българска филология, фирмен мениджмънт и психология в Шуменския университет. Работил е като художник, началник на телевизионен сервиз, учител по класическа китара, началник отдел и ръководител направление в производствено предприятие. Изпълнява в съпровод на китара свои песни, активист е на бард движението у нас. Сам си е тонрежисоьор и звукооператор. С ведрото си чувство за хумор дълго време повдига настроението на слушателите всеки ден като радиоводещ. Не приема орисията си на сляп като проклятие и трагедия, а като предизвикателство и активно консултира като психолог деца и възрастни.

Тодор Андонов бешежурналист, писател и издател. Член на Клуба на писателите криминалисти към СБП. Автор на книгите: „Баща и учител на слепите“, „Като българи“ (в съавторство със Станислав Симеонов – Шушу), „Осмият ден“, „Етюд с морени“, „Вариации в си бемол мажор“. Носител е на национални литературни и музикални награди. Два пъти печели втора награда на литературния конкурс за кратък криминален разказ „Атанас Мандаджиев“ – през 2006 г. с разказа „Билярдната топка“ и през 2008 г. с „Вариация за китара и труп“.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *