Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 506

Убиец на 17

Младеж на 17 години от Каолиново е бил задържан за срок от 72 часа за умишленото убийство на 45-годишна жена в село Лятно, съобщи говорителят на Апелативната прокуратура във Варна Илка Катрева. 17-годишният, когото прокуратурата представи само с инициалите И. И. е бил привлечен като обвиняем по чл. 115 от НК след като жената, станала жертва на побой на 8 срещу 9 юни почина 20 дни след побоя.

На 8 юни непълнолетният И. И. от Каолиново, заедно с майка си, отишъл на “алкохолна седянка” в Лятно. Двамата често ходели до близкото село да си пийнат. В Лятно попаднали в една компания с Емине Р., която също дошла на гости с цел алкохолен туризъм. По някое време Емине се хванала за джобовете и усетила, че й го няма телефона. Джиесемът бил открит впоследствие в градината, но инцидента предизвикал напрежение у участниците в купона.

Домакините се опитали да изгонят Емине, но тя не си тръгнала. Градските й останали да спят при домакините в Лятно, а тя не си тръгнала дори, когато загасили осветлението, ами останала навън в двора да мърмори и да крещи нещо. Отвътре през прозореца я видял 17-годишният младеж. Като си пийнел И. И. ставал агресивен до жестокост. Бил глухоням, затова не чувал виковете на Емине, но го подразнила фигурата й през прозореца. Излязъл и се нахвърлил да я удря с юмруци по лицето. Съборил я на земята и продължил да я рита. Емине била настанена в болница, но на 26 юни починала вследствие на жестокия побой. След случая И. И. се изместил да живее с майка си в Силистренско.

Според жители на Каолиново това не е първото агресивно нападение от страна на И. И. В края на миналата година нападнал с ръжен местен пастир. Налагал го в продължение на 2 часа, а когато приключил с боя жертвата имала 6 счупени ребра и много тежки травми. По този случай срещу И. И. имало висящо досъдебно производство, по което се чакали още някои експертизи, преди прокуратурата да го внесе в съда.

Очаква се окръжната прокуратура в Шумен да внесе искане в Шуменския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо И.И.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *