С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 167

Търсят хора за Архива и бизнеса

Областният управител д-р Владимир Йолов обсъди с ръководствата на Бюрото по труда-Шумен и Държавен архив-Шумен възможностите за осигуряване на допълнителен персонал за определени дейности, съобщават от пресцентъра на областната администрация. Срещата се организира в изпълнение на поет ангажимент от страна на областния управител за съдействие и разясняване на възможностите за кандидатстване от Държавния архив по различни програми за заетост.

На срещата беше уточнено, че има възможност Държавен архив-Шумен да кандидатства и да бъдат наети лица по програма „Помощ при пенсиониране“, които да извършват дейности по почистване на хранилища и други помещения на Държавния архив. Предстои двете институции да координират действията си и след допълнителни уточнения да бъде нает допълнителен персонал, необходим за работата на архива. Кандидатстването по тази програма ще стане възможно след приемането на Национален план за действие по заетостта за 2022 година и бюджета за националните програми.

В хода на разговора бяха обсъдени и възможностите пред частния бизнес да наема безработни младежи до 29 години по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. По информация на Бюрото по труда към момента фирмите могат да кандидатстват по проект „Заетост за теб“ и по проект „Нова възможност за младежка заетост“, по които има различни параметри и изисквания, съобразени с предпочитанията на фирмите.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *