С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,096

Търсят решение за Черенча

Работещо решение за нарушеното водоснабдяване на село Черенча, поиска областният управител Владимир Йолов по време на работна среща с участието на заместник-областния управител Николай Колев, инж. Галин Ганчев – главен експерт по ВиК в община Шумен, главния инженер на ВиК Шумен инж. Антон Стефанов и кмета на селото Хасан Хасанов, съобщават от пресцентъра на областта. Срещата се организира след посещението в Черенча на областния управител и срещата му с жители на селото, където той се ангажира да проведе разговори за обсъждане на всички варианти, които биха довели до решаване на проблема с водоснабдяването на селото.

Решено беше община Шумен, като публичен собственик на ВиК активите и „Водоснабдяване и канализация- Шумен“ ООД, като оператор, който стопанисва, поддържа и експлоатира водоразпределителната мрежа, да съгласуват общи дейности в посока подмяна на съществуващата водопроводна мрежа в селото. Ще бъдат определени най-критичните участъци с най-чести аварии с цел към тези места да бъдат насочени съвместните усилия за рехабилитация на вътрешната мрежа съобразно възможностите за финансиране.   Паралелно с това ще бъдат изяснени и ангажиментите на двете страни по отношение на проектиране и цялостна подмяна на вътрешната и външна водопроводна инфраструктура, за да може при проектна готовност да се кандидатства за средства по европейски програми.

Областният управител заяви, че е много важно да има готови разработени проекти, защото това е начин да се реагира бързо и да се използва всяка възможност за финансиране по различни национални и европейски програми, които към момента са основен източник на финансов ресурс за разрешаването на дългогодишния проблем с водоснабдяването на село Черенча.

 

 

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *