Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 492

Търсят приемни семейства


Нови 30 професионални приемни семейства ще бъдат одобрени в област Шумен по продължаващия до края на 2022 г. проект „Приеми ме”. Той се финансира от ОП „Развитие на човешките ресурси” и Европейския социален фонд.
За община Шумен бройките са 11, за Нови пазар – 4, Каспичан 1, Каолиново – 10, Смядово 2, Венец – 2. Планираният брой е съобразен с потребностите на общините, както и с потенциалния брой потребители на тази услуга, каза на пресконференция днес д-р Светлана Маркова, зам.-кмет по социални дейности и здравеопазване в община Шумен.

д-р Светлана Маркова

За община Шумен се търсят приемни семейства със следния профил: за деца до 6 години без увреждания – 7 приемни семейства, за деца до 18 г. с увреждания – 2 семейства, за деца от 10 до 18 г – здрави – 2 приемни семейства, каза д-р Маркова.
Към момента на територията на областта има 109 семейства, а настанените деца са 96, за община Шумен този брой е 37 семейства и настанени 29 деца. Свободните приемни семейства не отговарят на нужния профил и потребности в този момент, коментира д-р Маркова, с което обоснова търсенето на нови кандидати за приемни родители.
След специализирано обучение в областта на приемната грижа, професионалните приемни родители се наемат на граждански договори за времето на настаняване на детето. За едно дете те получават 150% от МРЗ, за две настанени деца – 160% от МРЗ, за 3 и повече деца – по 170% от МРЗ месечно.
Въпроси можете да задавате на електронната поща на проекта shumen_priemime@abv.bg или в сградата на община Шумен, бул. „Славянски” 17, стая 234, тел. 054/857 672.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *