Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 430

Тържество на духа

С традиционното празнично шествие и тази година в Шумен започна Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Деца, ученици, студенти, преподаватели и представители на културните институти в града се включиха в шествието, което тръгна точно в 10 ч от пл. „Кристал“ към сградата на общината.

16510 ученици е обучават тази година в 55-те общообразователни и 9-те професионални училища в Шуменска област. 1196 са зрелостниците от училищата в Шуменска област, които прекрачиха училищния праг за последен път. В Шумен последният училищен звънец удари за 878 момичета и момчета. 1535 са преподавателите, които полагаха грижа за обучението и възпитанието на подрастващите в тези трудни пандемични години.

Шествието спря пред сградата на община Шумен, където се състоя тържественото връчване на наградите в сферата на образованието и науката за 2021 г.

В празничната програма със свои изпълнения участваха детският хор „Бодра песен“, смесеният хор „Проф. Венета Вичева“, Духовият оркестър „Михаил Биков“, детският танцов ансамбъл „Веселяче“ и ансамбъл “Мадара”.
След церемонията танцьорите от ансамбъл „Българе“ извиха празничното хоро пред Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ и поканиха шуменци и гостите на града да се включат в него.
Вечерта от 20,00 ч. в парк „Студентски“ ще започне празничният концерт на дует „Ритон“. Входът е свободен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *