С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Туристически поход „Оттука започва България“

Туристически походи в два лъча под наслов  „Оттука започва България“ ще се проведат на 13 и на 14 април /събота и неделя/ в Шумен.

На 13 април /събота/ походът ще започне от 10 часа на входа на Парк „Кьошковете“. Туристите ще се изкачат до пещерата “Сулумара”, ще преминат през местността “Търнов табия”, маршрутът ще продължи до фургоните край Зеленото училище и оттам до Паметник “Създатели на българската държава”, където участниците в похода ще поднесат венец.

На 14 април /неделя/ от 9 часа групата ще тръгне от Гранд хотел Шумен за „Стария град“, където ще посетят Шуменската крепост. След това туристите ще се отправят към Осмарските скални манастири, ще премине през местността “Букаците”, Момина скала и Ханкрумските скални манастири. Част от групата по желание ще посети пещера Бисерна, а друга част – Томбул джамия, съобщи председателят на дружеството Ангел Филипов.

Инициативата се организира от Българския туристически съюз и Туристическо дружество „Мадарски конник“-Шумен. В проявата ще се включат представители от 17 туристически дружества от Североизточна България и над 150 участници от региона.

Повече информация може да получите на тел. 089 66 88 543

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *