С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Туризмът – обединяваща кауза между Шумен и Варна

Областният управител на област Шумен проф. Добромир Добрев и областният управител на област Варна проф. Андрияна Андреева ще подпишат споразумение за партньорство между Областна администрация Шумен и Областна администрация Варна, съобщават от пресцентъра на областната администрация в Шумен. Обединяващата кауза, по която ще работят двете администрации, е „Популяризиране на туристически обекти и дестинации, подкрепа и опазване на културно-историческото наследство на територията на област Шумен и област Варна“.

Целта е знакови за двете области туристически обекти и паметници от културно-историческото ни наследство да бъдат популяризирани и съхранени като част от дейностите за постигане на устойчив туризъм в двата региона.

Споразумението предвижда двете институции да обменят информация, да бъдат реализирани и координирани съвместни инициативи и тематични събития в общините, част от област Шумен и област Варна, да бъдат организирани работни срещи и дискусии за развитие на туризма, както и да бъде оказвано съдействие и подпомагане на дейности на различни организации, насочени към развитие на туризма и опазване на културно-историческото наследство на територията на област Шумен и област Варна.

Споразумението за партньорство между Областна администрация Шумен и Областна администрация Варна ще бъде подписано от областните управители на 5 април-петък, в 10.00ч. в залата на музея в Националния историко-археологически резерват „Плиска“. В 10.30.ч. на Голямата базилика проф. Добромир Добрев и проф. Андрияна Андреева ще представят първата съвместна инициатива между двете администрации.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *