Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 806

Тръгват изпълнителните производства

От днес – 21 май, се възобновяват спрените по време на извънредното положение изпълнителни производства по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, включително провеждането на публични търгове, подновяват се отложените тръжни процедури и принудителното изпълнение, както и образуването на нови изпълнителни дела, напомнят от шуменския офис на НАП.

„В периода на извънредното положение публичните изпълнители работиха гъвкаво и с пълно разбиране за сложната икономическа ситуация, в която се намира бизнесът. Правим всичко възможно и в момента действаме партньорски, като виждаме добросъвестно поведение при преобладаващата част от търговците в страната“, коментират от приходната агенция.

10 дружества в Шумен са получили разрешения за неотложни плащания от Национална агенция за приходите в периода на извънредното положение, съобщават от Шуменския офис на НАП. Чрез този механизъм на фирми, които са затруднени да обслужват задълженията си към бюджета и имат наложен от НАП запор на банкови сметки, се разрешава с част от постъпленията по тях да извършват неотложни плащания като заплати на персонала, плащания към доставчици и други подобни, а друга част отиват за погасяване на данъци и осигурителни вноски.  Получените разрешения за цялата страна са общо за 1400 дружества.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *