С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Тротоарите – без лед!

Местата пред блок на “Св. Климент Охридски” са обозначени като частен паркинг, но собственикът не е изпълнил задължението си да изчисти прилежащия тротоар от леда.

Досега няма съставени наказателни актове за непочистени тротоари от снега и леда, заяви на брифинг днес Борислав Станев от Инспектората на Община Шумен.  Засега само предупреждаваме собствениците и наемателите на магазини и заведения, че почистването на снега и леда по прилежащите към сградите тротоари, е тяхно задължение.

Същото задължение се отнася и за фирмите,  учрежденията и службите на територията на общината. То важи и за прилежащите тротоари към училищата, детските градини и ясли, социалните домове. В случай, че нямат капацитет да се справят, могат да потърсят услугите на фирмите, които обслужват зимното почистването в града, коментира Борислав Станев.

От общината предупреждават, че контролът по почистването на тротоарите и пешеходните зони, за част от които отговаря и фирмите за зимно поддържане, ще продължи и ще бъдат налагани санкции при установени нарушения на Наредбата.

Въпреки усилията, които инспекторите полагат, изключения ще има, така че – бъдете внимателни.

Коментари

  • Гошо януари 24, 2018 в 2:36 pm

    Погледнете тротоарите по ул. Съединение от базовото училище до сити център. Като ледени пързалки са. Нито са почистени, нито някой се е сетил да хвърли малко сол! Пак чакаме снега и леда сам да се стопи.

  • Kosara януари 23, 2018 в 5:42 pm

    И улуцата ли трябва да си изчистим сами?

  • Фридрих Крес фон Кресенщайн януари 23, 2018 в 2:07 pm

    Вие жи ******** (коментарите на този потребител са модерирани и цензурирани)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *