Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 289

Трима със „Златна значка“

На тържествената сесия в деня на умен – 11 май – бе връчено почетното звание „Носител на златна значка на град Шумен“ на Петър Минчев, Стефан Живков и Веска Ламбова.

Стефан Живков е кмет на Царев брод от 25 години и повече от две десетилетия той  продължава да се ползва с общественото доверие и уважението на жителите на селото. „Отличието много ме задължава. Седем пъти съм полагал клетва тук. Щастлив съм, че удостояването ми е заедно с моята първа учителка Веска Ламбова, с която заедно днес получаваме отличията, каза Стефан Живков.

Със своята работа краеведът Веска Ламбова допринася за изучаване на миналото на Шумен, за популяризиране на родовата история и  местното културно-историческо наследство. През тази година тя навършва 80 години.“Благодаря, че оценихте дългогодишния ми труд. Откакто съм дошла в Шумен пред 1955 г. Като ученичка не съм преставала да работя за благото на града. За мен беше чест!, каза в емоционалното си обръщение Веска Ламбова.

Златна значка бе връчена и на Петър Минчев, един от основателите на „Фикосота“, член на УС на Баскетболен клуб „Шумен“. През годините той е сред основните спомоществователи на културни, учебни, спортни и други събития и организации, както чрез фирмата, в която работи, така и с многобройни дарения с лични средства. През месец май Минчев навършва и 70 години. 50 години вече живея, работя и допринасям малко или много за просперитета на нашия град, каза Минчев.

Снимки Радио Шумен

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *