Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 940

Трима нови с COVID-19

Три нови случая на COVID-19 са регистрирани в Шумен и областта през изминалото денонощие, съобщиха от РЗИ. Двама от новорегистрираните са от с. Панайот Волов – жена на 67 години и друга на 44, третият случай е на жена на 38 от с. Пристое. И трите жени са настанени за болнично лечение в инфекциозното отделение на МБАЛ – Шумен. Изготвени са и са връчени 5 бр. предписания до контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14-дневна домашна изолация. За денонощието са направени 32 нови PCR теста.

 

Към днешна дата на лечение в МБАЛ – Шумен с положителни резултати за коронавирус са 14 пациенти, като двама от пациентите са от областите Търговище и Разград. Един пациент е настанен в интензивното отделение.

 

С последните три случая общият брой на регистрираните с положителни проби за COVID-19 в информационната система жители на областта достигна 192 лица. Настанени в лечебни заведения са 12 пациента; с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 20 лица; излекувани са 153 лица; починалите са 7 лица. Медицински служители, при които е констатиран COVID-19, са общо 6 лица.

Лицата, поставени под карантина в област Шумен са 230.

Продължават епидемиологичните проучвания от служителите на Регионална здравна инспекция – Шумен за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *