С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,081

Треньори-приятели кръстосват шпаги

Двама бойци – и на хандбалната арена, и в треньорското поприще, ще кръстосат шпаги в дербито на Североизтока между „Шумен 61“ и „Спартак“ (Варна) през уикенда. Чавдар Чернев и Веселин Станков – треньорите на първия и втория в мъжкия ни хандбален елит, ще изведат в битка за победа своите отбори в залата на Първа езикова гимназия във Варна, съобщават от пресслужбата на ХК “Шумен 61” .

Израснали заедно от деца, Чернев и Станков поддържат и до днес безценното си приятелство. Феновете на хандбалната магия помнят най-силните им години в шампиона на България – „Локомотив – Металекс билд“. И онези паметни мигове, в които печелеха трофеи с „железничарите“, доставяйки радост на малки и големи в Двореца на културата и спорта във Варна.

Няма да е пресилено да се каже, че и двамата – и Чавдар, и Веско, бяха сърцето и душата на клубовете, през които преминаха по време на състезателната си кариера, моторът на отбора, мозъчният тръст. Така е и сега, когато приключиха като активни играчи и градят бляскаво бъдеще на треньорското поприще. Чавдар Чернев – като главен селекционер на мъжкия национален отбор по хандбал на България и начело на шампиона ХК „Шумен 61“. А Веселин Станков като треньор на представителния ни тим по плажен хандбал и треньор на ХК „Спартак“ (Варна).

Тази събота обаче, макар и за кратко, двамата приятели ще трябва да влязат в ролята на съперници. Да избистрят печеливша тактика и да се противопоставят един на друг!

Сигурни сме, че и единият, и другият ще извадят стратегии, изобилстващи от модерен хандбал – радост за окото и безценна духовна храна в тежките времена, в които живеем.

И двамата са професионалисти до мозъка на костите! Сигурно е, че ще противопоставят боеспособни състави от истински гладиатори, готови за мъжка битка!

На добър час и на двамата треньори, чиито сърца бият с много любов в българския хандбал!

Нека победи онзи от вас, който заслужава! И предложи по-стойностна визия на игра!

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *