С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Трафикът и ремонтите

От понеделник, 19 феврурари,  ул“Тича” ще бъде затворена за движение на автомобили. Промяната се налага заради започващите ремонтни работи по проект “Благоустрояване и рехабилитация на части от техническата инфраструктура на гр. Шумен“, финансиран по Приоритетна Ос 1 на ОП „Региони в растеж 2014-2020 г.“

Въвежда се временна организация на движението, която ще бъде сигнализирана с необходимите пътни знаци. Като обходен маршрут ще се използва улица “Дойран”, но ще бъде осигурен достъп до домовете на гражданите, които живеят в района, съобщиват от пресцентъра на Общината.

Строителните дейности по ул. “Тича” включват възстановяване на уличното платно и на тротоарните настилки, осигуряване на достъпна среда за хората в неравностойно положение и изграждане на енергоспестяващо улично осветление.

Също от понеделник, 19 февруари, започва и благоустрояването и на градинката до ДКЦ 1, където е предвидена подмяна на тротоарите, изграждане на алеи и елементи на достъпна среда, парково и енергоспестяващо осветление. В района на строителните дейности до новата поликлиника не се предвиждат промени в движението. Паркингът, който се намира североизточно от градинката, ще бъде затворен, тъй като предстои да бъде асфалтиран. Теренът ще бъде ограден със сигнални ленти за осигуряване на безопасността на гражданите.

От общинската администрация призовават шофьорите да се съобразяват с времнната опганизация на движение и сигнализацията.

Изпълнител на дейностите и на двата обекта е “ВИА Конструкт Груп” ЕООД, София.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *