Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 510

Трамвай през Ришкия

Преминаването на трамвай ще затрудни движението през Ришкия проход във вторник предиобяд, предупредиха от полицията. Трамваят е качен на платформа и като извънгабаритен товар се очаква да премине през Шуменска област във вторник.

Трамваят пътува от Анкара и е производство на тамошния завод за трамваи “Бозанкая”. Дължината му е 30 метра, ширината 2.40 и побира 200 пътници. Според публикация в профила на производителя превозното средство трамвай от ново поколение и е част от доставка от 37 трамвая, доставени с финансиране от Европейския съюз за градовете Тимишоара и Яш в Румъния. Иновативното в случая е, че трамваят е със собствени акумулатори и може да измине 63 километра и без жица, което го прави с най-дълъг автономен пробег при този тип превозни средства в света.

По предварителна информация композицията ще влезе в Шуменско през Ришкия проход в обедните часове. Ще се движи в посока към Русе. Екипи на пътна полиция ще регулират движението, очакват се затруднение на места. На тесните участъци временно ще се спира, за да се осигури безопасното придвижване на водачите. “Молим всички да шофират внимателно.” – апелират от полицията.

За преминаването на трамвая през областта ще са нужни ок. 3 часа.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *