С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

Трабант под прикритие

Трабант, маскиран с регистрационни табели на “Опел”, изловил в село Ивански кварталният полицейски инспектор, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова. За капак се оказало, че шофьорът на пластмасовия автомобил няма и книжка. И не само. И застраховка “Гражданска отговорност” нямал.

 
Гордостта на ГДР пърпорела по ул. “Иван Кръстев Ивански” в четвъртък. Зад кормилото бил 50-годишен мъж с инициали Р. Е. Ние не го знаем кой е, но кварталният знаел, че мъжът няма книжка и го спрял за проверка. Буквално слязъл на пътното платно и шофьорът да не го сгази трябвало да спре. Книжка водачът действително нямал. Но при оглед на ретро-колата на полицая му направило впречатление, че номерът има повече дупки от обичайното.

 

Последвалата проверка показала, че табелите, поставени на трабанта са за друга кола, пак немска, но “Опел”.
На нарушителя били съставени актове за установяване на нарушения, които като се реализират в наказателни постановления ще надвишат многократно цената на трабанта. Според местни селяни в Ивански мъжът си купил колата бракувана, но за да не се движи без номера намерил табели от опел и карал с тях. Същият шофьор досега е хващан четири пъти да кара без книжка – през 1998, 2004, 2006 и 2011.

Коментари

  • Loveca_ септември 4, 2015 в 4:42 pm

    Че квартален полицай има ли правомощия на катаджия? Доколкото знам на обикновените полицаи им отнеха правата пеи необходимост да стават катаджии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *