С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

Тоя пък

Валентин Христов се чувствал отритнат и незащитен…

Единият от осъдените на доживотен затвор главорези, които през 2009 г. обезглавиха 48-годишния Мехмед Тефик от Велики Преслав, сега иска 100 000 лева обезщетение от ОД МВР-Шумен, че му нарушили някакви човешки права.

Шуменският административен съд отхвърли поредната претенция на 27-годишния Валентин Христов, който лежи в затвора в Ловеч.

Доживотникът иска полицията да го обезщети за неимуществени вреди, които му били причинени в периода от 12 октомври 2009 г. до 22 юни 2012 г. Твърди, че против човешките му права са били извършени действия с цел да му бъде навредено, а у него възникнали чувства на отритнатост, отхвърленост, незащитеност, страх и болка. Затворникът заявява, че по време на разследването срещу него са използвани неистински свидетелски показания.

Административният съд е отхвърлил иска му като недоказан и необснован, а и без друго е изтекла 5-годишната давност за подаване на иск, крайният срок за претенции е изтекър в началото на 2016 г.

Валентин веднъж успя да получи 450 лв. обезщетение за лоши условия в шуменския арест. После обаче поиска 60 000 лв. от РУ-В. Преслав за лошо отношение към личността му, но магистратите го отхвърлиха.

***
Тяло на мъж без глава беше намерено зад читалището в центъра на Преслав сутринта на 10 октомври 2009 г. Главата беше открита оглозгана от кучета в строеж. Съдебномедицинската експертиза доказа, че главата е била отрязана нарочно с нож, а не са я откъснали животни.

В началото заподозрените за зверството бяха трима – Юри Ангелов, Валентин Христов и брат му Звездомир. Последният стана свидетел, защото не се доказа прякото му участие в касапницата.

Причините за убийството се кореняха в “особените” отношения (гей връзки – б. а.) между убийците и жертвата. Психиатричните портрети на двамата осъдени сочат, че и под влияние на алкохол те са съзнавали действията си. По време на процеса обвиняемите не дадоха обяснения и не отговаряха на въпроси. За последна дума заявиха, че са невинни.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *