С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,083

Толкова много жени

Само жени – шест на брой, правораздават в Шуменския административен съд, деловодството също е основно дамско.

Това впечатли премиера Бойко Борисов, който дойде за официалното откриване на новата страда на административния съд и най-напред се здрависа с облечените като стюардеси деловодителки.

Правосъдната министърка Екатерина Захариева информира, че българското правосъдие е на челно място по равенство на половете в ЕС със своите 60% жени съдии и цитира чужд магистрат, който бил отбелязал, че мъжете били под санитарния минимум. Захариева пожела на Шуменския административен съд и неговите служители здраве и справедливи решения, които да допринасят за повишаването на общественото доверие.

IMGP3418a

“Аз съм по строителството”, каза Бойко Борисов и съобщи, че към края на годината в столицата също ще се открие нова съдебна палата. “Моето отношение към съдиите и прокурорите се вижда в това, което можем като правителство да предоставим – не само като заплати, а и като сграден фонд с обзавеждане, за да работят в чудесни условия. Така че, само мога да ви пожелая дълги години да сте живи и здрави, желая ви успех”, пожела премиерът.

IMGP3431a

Председателят на Върховния административен съд Георги Колев се похвали, че българското административно производство е в топ-3 по бързина в Европа и постижението е на всички 370 административни съдии в страната. Той благодари на председателката на ШАС Кремена Борисова, че е била основен генератор на “това, което честваме днес”.

IMGP3436a

Председателката на Шуменския административен съд Кремена Борисова

Кремена Борисова припомни, че през 2011 г. Министерският съвет откупи срещу 2,6 млн. лв. сградата на бившата банка и я даде безвъзмездно на правосъдното министерство, а то от своя страна даде 1,1 млн. лв. за ремонта. ВСС е финансирал обзавеждането.

IMGP3434a

Председателят на ВАС Георги Колев

Отец Димитър освети сградата и благослови добрите намерения на работещите в нея. Той предаде и поздравите на митрополит Йоан, който днес не могъл да дойде в Шумен, но заръчал по него съдиите да вършат своята работа в истинност и правдолюбие.

IMGP3425a

На идване премиерът беше спрян от група момчета от клуба по въздушни спортове “Скай клуб”, които му подариха тениска и благодариха, че правителството им даде онзи ден старото селскостопанско летище в с. Градище да си го ползват безвъзмездно.

IMGP3414a

IMGP3467a

IMGP3420a

IMGP3422a

IMGP3426a

IMGP3427a

IMGP3430a

IMGP3442a

IMGP3445

IMGP3447

IMGP3464

Коментари

  • Шошо април 22, 2016 в 7:07 pm

    Не е дал земята и сградите на аероклуба, защото са частна собственост а не държавна! Предоставена е площадка до село Градище -бивше изоставено летище на ССА. Пак е нещо де! Стария кмет и това не направи!