Маските: за (зелено) или не (червено)?

or

гласували: 129

ТИТАН БКС информира

За улиците, които не са в договора им за поддържане от ТИТАН БКС не носят отговорност.

За улиците, които не са в договора им за поддържане от ТИТАН БКС не носят отговорност.

Във връзка със зимната обстановка и поставените многобройни въпроси, относно ангажиментите на “ТИТАН БКС” ООД, спрямо концесионния договор, Ви информираме следното:

Улиците, площадите и паркингите, за които “ТИТАН БКС” отговаря за зимно почистване са следните:

ул. “Пловдив”, ул. “Северна”, ул. “Ген. Скобелев”, ,ул. “Ген. Драгомиров”, ул. “Ген. Гурко”, ул. “Скобелев”, ул. “Стара планина”, пл. “Гривица”, ул. “Искър”, ул. “Средна гора”, ул. “Тича”, ул. “Софийско шосе”, ул. “Марица” (без участъка над Общински пазар), ул. “Дунав”, ул. “Граф Игнатиев”, ул. “Кирил и Методий”, ул. “П. Парчевич”, ул. “В. Априлов”, двора на Спешна помощ, ул. “В. Друмев”, бул. “Симеон Велики”, ул. “Раковска”, ул. “Деде Агач”, ул. “Индустриална”, ул. “Станционна”, бул. “Плиска”, бул. “Мадара” (до УСМ), ул. “Строителна” – КАТ, Гробищен парк, ул. “Студентска”, ул. “Алеко Константинов”, пл. “България”, бул. “Велики Преслав” (вкл. в кв. Дивдядово), ул. “Съединение”, ул. Ал. Стамболийски”, ул. “Осми март”, ул. “Сан Стефано”, ул. “Съединение”, ул. “Тетово”, ул. “Райна Княгиня”, ул. “Охрид”, бул. “Владайско въстание”, ул. “Васил Петлешков”, ул. “Охрид”, подход и двор на Пожарна, ул. “Добри Вайников”, ул. “Карел Шкорпил”, ул. “Климент Охридски”, ул “П. Волов”, бул. “Славянски”, Кьошкове – вилата на Община Шумен.

Общата им дължина е 108 км. в едната посока.

Обектите за зимна поддръжка от “ТИТАН БКС” ООД – ръчно и машинно почистване и опесъчаване са следните:

Почистване и опесъчаване на стъпала:
– Централна градска част – от хотел Мадара до пл. “Кристал” – ДО 2 м. ширина;
– Стъпалата срещу входа на Община Шумен;
– стъпалата при подлеза на Автогара – Шумен;
– ул. “Македония” – стъпалата, включително и пред градинката до бул. “Симеон Велики”;

Разриване на сняг, чистене на лед и опесъчаване на автобусните спирки;

Почистване и опесъчаване на пешеходните пътеки и тротоарите:
– бул. “Славянски” – северен тротоар;
– ул. “Д. Благоев” – източен тротоар;
– ул. “Христо Ботев” – южен тротоар;
– ул. “Ст. Караджа” – пътека по уличното платно;
– ул. “Н. Михайлов” – източен тротоар;
– ул. “П. Делян” – пътека по уличното платно;
– ул. “Калоян” – пътека по уличното платно;
– ул. “Цар Иван Асен” – пътека по уличното платно;
– ул. “П. Волов” – източен тротоар;

“ТИТАН БКС” ООД почиства и опесъчава централната градска алея от пл. “България” до пл. “Кристал” в частта с новоположения асфалт и от пл. “Кристал” до х-л “Мадара” – плочник.

С писма от 13.06 2008 г. № 26002911 и от 09.12.2010 г. № 26006393 Община Шумен уведомява “ТИТАН БКС” да не третира с препарати и луга пътните настилки на пешеходните зони, а да се извършва само опесъчаване без осолен пясък.

Въпреки, че е извън поетите ангажименти от фирмата, “ТИТАН БКС” почиства тротоарите от двете страни на бул. “Велики Преслав” от пл. “България” до кръстовището с ул. “Съединение”, заради големия поток от граждани в този район.

Спрямо концесионния договор, при стартиране на снеговалеж “ТИТАН БКС” изпълнява предварителн план, по който в първите часове приоритетно се създава проходимост при зимни условия до специализиране заведения – болница, пожарна, полиция, община, хлебозавод, поща, електроснабдяване училища и др. Следващ етап е създаването на проходимост по главните пътни артерии на основните автобусни маршрути на градския транспорт.

До 10 часа след приключване на снеговалежа “ТИТАН БКС” има ангажимент за създаване на проходимост при зимни условия на поверените й улици и булеварди с до 5 см. снежна покривка на пътното платно.

Служителите и техниката на “ТИТАН БКС” ООД работят на непрекъснат режим, спрямо промените в метеорологичната обстановка, като се съобразяват и способите за третиране на уличната мрежа – гребло, луга, сол, пясък.

Призоваваме гражданите за по-голяма отговорност и съвестност при почистване на тротоарите пред жилищни сгради, институции и търговски обекти.

Още веднъж призоваваме за подпомагане на ефективното почистване на главните артерии, като ограничим паркирането на автомобили по платната в първите часове след спиране на снеговалеж. “ТИТАН БКС” ООД координира графика за почистването на улиците на Шумен и при необходимост търси съдействие от органите на реда за осигуряване на нормален достъп до улиците.

Екипът на “ТИТАН БКС” ООД изказва съболезнования на близките и семейството на починалия вчера от сърдечен арест Огнян Димитров. Във връзка с инцидента благодарим на тези от Вас, които коректно изчакаха резултата от аутопсията и недопуснаха грешни внушения в обществото за смърт, причинена от подхлъзване в почистената централна алея.

“ТИТАН БКС” ООД се разграничава и от публикуваните твърдения на народния представител Иван Иванов за хаос в снегопочистването, които не отговарят на обективната действителност и се опитват да поставят темата в политическата реторика.

Коментари

 • яве януари 13, 2016 в 11:35 am

  Чакайте малко. Тази статия не е коректна, или по-точно не пълна. Това естествено се дължи на ТИТАН БКС. След като са публикували за кои улици отговарят, да публикуват още нещо – за кои точно участъци от тези улици отговарят, защото според г-н Недеков има и такова нещо.

 • Агент януари 11, 2016 в 4:32 pm

  Абе, чакайте малко, как така вие ще се разграничавате от изказването на Иван Иванов? Той да не говори от ваше име, че ще се разграничавате? Можете да го опровергаете, но да се разграничиш означава, че някой е казал нещо И от твое име или това се предполага – тук той ви атакува – ами оборете го де!

 • . януари 8, 2016 в 10:43 pm

  Те „чистят„ с невидими машини

 • яве януари 8, 2016 в 10:49 am

  Страхотна статия, само малко закъсняла.
  Предлагам занапред ТИТАН БКС, ПАРКИНГИ И ГАРАЖИ и ОБРЕДЕН ДОМ да публикуват подобна информация още в първия ден!

 • Капитан Кид червената брада януари 7, 2016 в 9:09 pm

  Днес видях снегорин около 15 ч. да разпръска пясък по улицата,която води към площад ”кристал”

 • мързеливи военни януари 7, 2016 в 6:58 pm

  Бившите военни да не спят, ами да хващат греблата. Никъде на става въпрос за алеите пред блоковете с горепосочените номера в квартала на Софийско шосе, а за самата главна улица. Българска черта е да приписвате своята работа за чужда!

 • полицията спи януари 7, 2016 в 5:54 pm

  кога точно титан бкс почистиха софийско шосе № 6,12,14,16, че никой не ги видя?????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *