Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 940

Тече подмяната на лични документи

От ОДМВР-Шумен напомнят, че изтичащите лични карти и свидетелства за управление на моторни превозни средства в периода март – октомври 2020 година ще бъдат с удължен на валидност 6-месечен срок, но ще важат САМО на територията на Република България. Гражданите с адресна регистрация в което и да е населено място в област Шумен, могат да подават заявления за смяна на лични документи във всяко районно полицейско управление, напомнят от пресцентъра на ОДМВР-Шумен.

Към този момент 478 граждани са били обслужени в сектор „Български документи за самоличност“ към ОДМВР- Шумен вчера, съобщават от пресцентъра на дирекцията. Подадени са документи за подмяна на 111 лични карти и на 117 паспорта. В РУ-Велики Преслав са приети 35 заявления за подмяна на лични карти, 30 за паспорти и 6 за СУМПС. В Каолиново са подадени 18 заявления за лични карти, 10 за паспорти и 4 за шофьорски книжки. В полицейското управление в Нови пазар граждани са подали 29 заявления за издаване на лични карти, 12 за паспорти и 5 за СУМПС.

През месец август изтича валидността на 2 584 лични карти, на 2 400 задгранични паспорти и на 1409 свидетелства за управление на моторно превозно средство. През септември изтича срока на валидност на 2 509 лични карти , а през октомври на 2 507.  Валидността на 1818 задгранични паспорта изтича през септември, а през октомври техният брой е 1600.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *