Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 940

Тестове за МБАЛ – Шумен

Апаратура за бърза диагностика и 200 реактива за корона вирус на стойност 8 хил. лв. е купила МБАЛ – Шумен със средства от дарителската кампания “Помогни сега”, съобщиха от здравното заведение. “Покупките” се очаква да бъдат в болницата най-рано утре. Тази апаратура и реактиви ще се използват за приети вече болни в МБАЛ.

Освен това са заявени 12 пулсоксиметри – това е неинвазивен способ, чрез който се мери колко е насищането на кръвта с кислород. Пулсоксиметрите ще бъдат разпредели по съответните отделения, за да се следи какво е състоянието на пациентите,  влошава ли се или  подобрява.

Ще бъдат поръчани 50 стойки за инфузия, допълнително предпазни облекла за пациентите, и за медицинския персонал. Заявени са и 5 кислородни концетратора, които препработват въздуха за кислород, които подпомагат обдишването.

МБАЛ- Шумен предвижда да бъде закупен респиратор за пациентите на приблизителна стойност от 42 хилиляди лева.

Принципа на работа с дарените средства  е: МБАЛ – Шумен заявява какво е необходимо на общинския щаб,  който одобрява поисканите средства, след което Стопанска  камара превежда парите на фирмите доставчици.

До този момент в дарителската сметка са постъпили 222 155 лева, дарени от 20 фирми и частни лица. За купената вече апаратура и реактиви са изразходвани 14 250 лева.

Междувременно от МБАЛ – Шумен съобщиха, че до момента са направени 19 проби за коронавирус, днес за изпратени още две проби. Засега няма положителни за коронавирус проби.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *