С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Текат ремонти по улиците

 

ул. “Септемврийско въстание”

По четири улици в Шумен се извършват мащабни строителни дейности със средства от общинския заем за рехабилитация на уличната мрежа в града и селата на общината. В момента се работи на ул. „Шуменска комуна“ от бул. „Велики Преслав“ до бул. „Ришки проход“,  както и по улиците „Иван Рилски“ и „Неофит Рилски“. Основен ремонт се извършва и на ул. „Цветан Зангов“ от бул. „Ришки проход“ до бул. „Мадара“. Изграждат се нови тротоари и бордюри, предстои цялостно преасфалтиране. Едновременно с ремонта на уличното платно по ул. „Шуменска комуна“ се подменя и уличното осветление, като се изгражда нова кабелна мрежа и предстои да се монтират нови лед осветителни тела. В отделни участъци по ул. „Цветан Зангов“ се прави и нова пътна конструкция, тъй като там пътят няма добра основа и почти всяка година се налага да се правят кърпежи на дупки. Предстои рехабилитация и на три междублокови пространства в Шумен – по ул. „Цар Освободител“ № 64 и 66, ул. Съединение“ № 45 и ул. „Владайско въстание“ №20.

ул. “Нанчо Попович”

Веднага след приключване на работата по тези обекти ремонтните работи ще продължат по улиците „Васил Априлов“, „Отец Паисий“, „Любен Каравелов“, „Св. Райко Шуменски“, „Д-р Петър Берон“, „Николай Коперник“, „Антим I“, „Боян Пенев“, „Московска“ и „Кирил Пейчинович“. Изпълнител на строителството е „Автомагистрали – Черно море“, АД.

Със средствата от заема ремонтни дейности текат и в селата на общината. Приключи асфалтирането на улиците „Победа“, ул. „Атанас Димитров“ и „Александър Стамболийски“ в село Панайот Волово и от началото на тази седмица машините на фирма „Барс“ АД вече работят в село Белокопитово.

По програмата за текущи ремонти са обновени различни участъци от други 6 улици в града – „Света гора“, „Индже войвода“, „Септемврийско въстание“, „София“, „Нанчо Попович“ и ул. „Македиония“. По други три обекта се работи в момента. Възстановява се асфалтовата настилка на паркинга на бул. „Ришки проход“ №20 , на ул. „Каварна“ – от ул. „Съединение“ до ул. „Владайско въстание“ и по ул. „Стефан Изворски“ – от ул. „Селиолу“ до бул. „Ришки проход“.

Дъждовното време и почти ежедневните валежи забавиха ремонтните дейности, но от общинската администрация се надяват, че изоставането ще бъде компенсирано.

ул. “Цветан Зангов”

 

Ул. “Шуменска комуна”

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *