Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 411

Тежък сняг

Екипи на “Паркове и обредна дейност” разчистваха трасето към Стария град

Тежък мокър сняг потроши клони и дървета в Природен парк “Шуменско плато”. На места изпочупени клони има и по пътя от Кьошковете до Стария град. Това наложи затварянето му към 10.30 в неделя сутринта. “На места има прекършени и цели дървета. В момента работници от общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“ и АМ „Черно море“ разчистват пътя, но той ще остане затворен до утре заради очакваните дъждове и през нощта.” – обясниха от общинския пресцентър.

“В момента разчистваме клоните по завоите към Стария град, имаме информация и за паднал клон на пътя между Гроба на курсистите и Паметника.” – допълни управителят на “Паркове и обредна дейност” Златин Кайряков, който координираше разчистването. Затвореният път не намали трафика, всички, които бяха избрали да се качат на платото през района на Хижата минаха през обиколния маршрут по Новоселския път.

От общинската администрация съобщават, че ще информират допълнително гражданите кога пътят ще бъде отворен за движение на МПС. Оттам предупреждават също, че и движението от Стария град до паметника „Създатели на българската държава“  е затруднено и призовават шофьорите да бъдат внимателни в тази част от платото.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *