С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 835

Теглим 20 млн. за улици

До 21,5 млн. лв. да бъде поет дългосрочен общински дълг за рехабилитация на улична мрежа и междублокови пространства в Шумен, както и за рехабилитация на улици и части от улици в села на общината. Това реши на свое заседание днес Общинският съвет. 16 млн. лв. са предвидени за града, 4 млн. лв. за селата и 1,5 млн. лв. за съфинансиране на проектите за рехабилитация на Младежки дом и Летен театър.

Със средствата се предвижда обновяването на градската среда, възстановяването на пешеходните алеи, изграждането на нови бордюри и тротоари, удобната и достъпна градска инфраструктура са изключително важни за подобряване качеството на живот на шуменци.

Съставени бяха работни групи от общински съветници, представители на администрацията, външни специалисти, които да определят точния списък и критериите, по които ще бъдат включени улиците.  Кметовете на населените места в общината, заедно с комисиите да направят списък кои улици по селата да бъдат включени в проекта за цялостно асфалтиране, след което той да бъде представен на администрацията и на Общинския съвет за одобрение, решиха още съветниците.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *