Добра ли беше за вас 2021?

or

гласували: 155

Теглим заема от Демир банк

20-те милиона лева дългосрочен общински дълг за рехабилитация на уличната мрежа в града и селата ще бъде отпуснат от „Търговска банка Д“ АД. Кметът на Шумен Любомир Христов и директорът на регионалния офис на банката Сюлейман Бакиев подписаха днес договора за искания кредит, съобщават от пресцентъра на Община Шумен.

Средствата ще бъдат усвоявани поетапно, като 16 млн. лв. от тях са предвидени за улици и междублокови пространства в Шумен, а 4 млн. лв. за селата от общината. Срокът за погасяване на заема е през следващите 10 години.

Предложението за теглене на кредит беше гласувано на сесия на Общинския съвет през месец октомври 2021 година. Комисия, съставена от общински съветници от различни политически сили и представители на администрацията, проведе процедурите по избор на изпълнител, като водещ критерий беше офертата с най-нисък лихвен процент. На следващ етап общинската администрация проведе преговорния процес с избраната от комисията банка по детайлите на договора и днес той беше подписан.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *