С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,799

Театър от дивана

Поради заболяване на актриса представлението „Две” от Таня Шахова, предвидено за Нощта на театрите на 21.11. 2020, се отменя, съобщават от ДКТ „В. Друмев“ – Шумен. Вместо представлението на живо, от 19:00 ч. на страницата на театъра във Фейсбук ще бъде публикуван линк към запис на спектакъла „Кафето Ви, г-н Министър” от Хореа Гарбеа. Режисьор – Лучиян Сабадос, сценография и костюми – Георге Мосореску.

Това е съвместен българо-румънски проект на театрите “Васил Друмев” в Шумен и „Мария Филоти”, който в Браила имаше своите успешни премиери на 13.09.2019 г. в Шумен и на 19.09. в побратимения ни румънски град, където гостува по покана на настоящия директор на културната институция Лучиян Сабадос и режисьор на самата постановка. Спектакълът бе част от програмата на фестивала Дни и нощи на театъра в Браила. В ролите ще видите Никола Шопов /гост/, Янислава Линкова, Александра Михайлова, Кристина Константинова, Димитър Мартинов, Валентин Ченков.

Празничният 21 ноември ще започне със спектакъла „Историите на мистър Хепи” по Доналд Бисет. На страницата на Драматично-куклен театър „Васил Друмев” – Шумен във Фейсбук в 10:00 ч. ще бъде публикуван линк към запис на постановката. Веднага след края й актьорите ще покажат на децата как да си изработят част от куклите от представлението с подръчни материали – плодове и зеленчуци. Режисьор на постановката е Съби Събев, сценографията е на Галина Абаджимаринова, музика на песните – Красен Иванов. Участват актьорите Веселин Бърборков, Радина Алексиева, Джанер Якуб.

Осмото издание на инициативата Нощ на театрите ще бъде отбелязано изцяло онлайн. “Едно място, което ни събира” е мотото през 2020 г.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *