С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,716

Театърът през февруари

На 9-и февруари в камерна зала ДКТ „В. Друмев” в Шумен представя спектакъла „Две” от Таня Шахова, режисура и сценична среда Максима Боева. В камерна зала от 19,00 ч. ще може да надникнете отвъд христоматийните образи на Дора Габе и Елисавета Багряна, съобщават от пресцентъра на Мелпомена.

На 16-и февруари от 19,00 ч също в камерна зала ви очакваме на постановката на Максима Боева, пресъздаваща стихийната любов между Мъжа и Жената – „Нирвана” от Константин Илиев.

На 19-и февруари ви каним на премиерата на „Мосю Журден” – комедия по Молиер, осмиваща онези, които искат да бъдат приравнени с високопоставеното общество, иронизирайки самата аристокрация. Режисьор – Съби Събев, сценография – Димитър Димитров. В главната роля – Васил Драганов. Участват още актьорите от трупата на шуменския театър – Стефани Лечева, Радина Алексиева, Пламен Иванов, Кристина Константинова, Стефан Мараджиев, Радостина Велкова, Веселин Бърборков, Валери Зарков и Джанер Якуб.

Всяка неделя в зала „Патиланчо” за най-малките приятели на театралното изкуство представяме забавни и поучителни истории.

На 7-и февруари 11,00 заповядайте на фолклорната игра спектакъл “Задявки надигравки”.  Автор и режисьор Съби Събев;

На  14-и февруари от 11,00 ч. представяме постановката “Историите на мистър Хепи” по Доналд Бисет, реж. Съби Събев;

На 21-и февруари от 11,00 ч. ви очакваме на спектакъла “Пипи дългото чорапче” от по Астрид Линдгрен, реж. Съби Събев;

На 28- и февруари. ще зарадваме детската публика с постановката „Цветни вълшебства” от Румен Николов.

Билети се продават непосредствено преди самото представление на касата на зала „Патиланчо”.

На 24-и февруари на шуменска сцена гостува „Арт Офис” със спектакъла „Косвени щети” по книгата “Войната не е с лице на жена” от Светлана Алексиевич. Режисьор и продуцент Максима Боева. Постановката е разказ за борбата за оцеляване на женствеността и изобщо човешкото в невъзможни условия. Спектакълът е удостоен с националната награда ИКАР 2020 в категория „Дебют”.

Драматично-куклен театър „Васил Друмев” гарантира спазването на всички противоепидемични мерки. Носенето на маска е задължително.

За повече информация телефон на билетна каса: 0896 14 00 44

Работно време – всеки делничен ден от 11,00 до 14,00 ч и от15,00 до 19,00 ч.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *