С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 69

Театърът готви детски фестивал

В началото на творческия сезон ДКТ „Васил Друмев“ в Шумен дава старт на първото издание на фестивала „Детска усмивка“. Началото е на 16 септември и в следващите три дни децата ще могат да се наслаждават на театрални срещи, премиери, концерти и много изненади, съобщават от пресцентъра на театъра. Екипът на ДКТ „Васил Друмев“ кани малките и големите деца на Шумен и околните селища на фестивала. С него ще се отпразнува откриването на новата учебна година. Организирани са срещи на децата с актьори, и с любими герои от представления, детски спектакли, работилници. Фестивалът ще завърши с концерт на Керана и космонавтите. Ще се проведат и благотворителни прояви.

Повечето мероприятия ще са на открито пред театъра и достъпът до тях ще бъде свободен.

Откриването на фестивала „Детска усмивка“ ще бъде на 16.09.2022 г. (петък) от 18.00 ч. на Открита сцена пред театъра. На същото място от 19.00 ч. започва Импро Миш-маш. Импро театърът е импровизационна форма, при която актьорите използват предложения на публиката за сюжета, персонажите, диалога. Актьорите ще забавляват децата с интересни игри, ще използват техни идеи и ще се радват да се включите активно в представлението, надяват се организаторите.

На 17.09.2022 г. (събота) от 12 ч. пред театъра ще започне Детска творческа работилничка. В 16.00 ч. пак пред театъра е стартът на театрални игри и срещи с героите от представленията, а в 19.00 ч. на Открита сцена пред театъра ще започне „Искам да чувствам“ – концерт на актьори от трупата на театъра.

На 18.09.2022 г. (неделя) в 11 ч. в зала „Патиланчо“ е стартът на премиерата на „Фонтанът на желанията“. В 12.00 ч. пред театъра ще започне Детска творческа работилничка. В 16 ч. на същото място ще започнат театрални игри и срещи с героите от представленията.

Следват концертите – в 18.00 ч. на Открита сцена пред театъра започва концертът на група Кулден, а в 19.30 ч. е стартът на концерта на Керана и Космонавтите.

В 21.00 ч. е закриването на фестивала „Детска усмивка“ на Открита сцена пред театъра.

При неподходящи метеорологични условия събитията ще се проведат на закрито в театъра.

За всички събития, с изключение на детските представления – входът е свободен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *