Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 940

Творчески конкурс

Община Шумен обявява конкурс за изработване на идеен проект за юбилейна награда. Отличието ще бъде връчвано по повод значими годишнини на изтъкнати дейци и организации в сферата на културата, изкуството, образованието и науката, съобщават от пресцентъра на Общината.

Конкурсната програма включва изработване на проект в три части – пластика с височина до 30 см., плакет и диплома. Могат да участват художници, скулптори и студенти, като ще се приемат само проекти, които не са представяни в други конкурси. Материалът за изработка на наградите е по избор на автора.

Проектни предложения за участие в конкурса се подават до 20 октомври в стая № 358 в сградата на Община Шумен. Формуляр за участие и декларация за авторство се получават в същата стая (№ 358) в общинската администрация. Те могат да бъдат изтеглени и от официалния сайт на Община Шумен в раздел „Култура“ – секция „Конкурс за идеен проект за юбилейна награда“.

Конкурсът ще се проведе при явили се най-малко трима кандидати.

След изтичането на крайния срок постъпилите проекти ще бъдат разгледани от жури в състав – трима представители на Дружеството на шуменските художници, трима представители на Съюза на българските художници и един представител на Община Шумен. Предвидени са парични награди за участниците, класирани на първо, второ и трето място. За изработване на юбилейните отличия ще бъде избран един от проектите, заели първо, второ или трето място.

Допълнителна информация може да бъде получена на телефон 054/ 857 752 или на имейл адрес j.dobreva@shumen.bg .

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *