С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Танци от Бразилия

1607aАнсамбли от остров Мартиника и от Бразилия ще гостуват в Шумен на 21 юли, съобщават от общината. Концертът ще бъде на откритата сцена в Градската градина и ще започне в 18 ч.

Идеята за създаването на групата ANDARILHOS do Sul Group, представяща традицията на Южна Бразилия и бразилската култура, възниква през 2008 г., когато група за фолклорни танци от университета в Пасо Фундо участва в Международен фолклорен фестивал в Калма, Чили.

Танцьорите от ANDARILHOS do Sul Group не са професионални изпълнители – всеки от тях има своя професия извън репетиционната зала, но погледът им към изкуството, което творят, е изцяло професионален. Ако все пак от свои участия имат някаква печалба, то тя изцяло се влага в дейността на групата – постановката на нови танци, изработката на нови костюми, техническо оборудване.

Групата се състои 32-ма души, от които 22-ма танцьори, 5-ма музиканти и две певици, които разпространяват и популяризират традицията “Gaucha” чрез музика и танц.

Името на групата идва от думата „креол“, която първоначално се отнасяла за човек с европейски произход, роден в Америка. Впоследствие обаче тя придобила най–разнообразни значения. Някои жители на Хаити използват думата „креолски“ като описание на нещо много красиво и висококачествено.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *