Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 584

С „Орфей“ към 2020

С новогодишен празничен концерт с участието на оркестър „Орфей“ ,с ръководител Георги Янев, Шумен ще изпрати старата година. Концертът ще бъде пред сградата на общината на 31 декември и ще започне в 22 ч. В него ще се включат и местни състави и изпълнители. По традиция ще посрещнем новата година с празнични фойерверки.

Богатата коледно-новогодишна програма на Община Шумен в предпразничните дни започва още от днес – в 14,30 ч. в Регионален исторически музей стартира детско ателие „Коледна светлина в стъкло“.

Детска работилница за изработване на коледни картички ще отвори врати на 10 и ще продължи до12 декември. От 14.00 ч. до 16.00 ч. в трите дни малчуганите ще могат да се забавляват в Детския отдел на РБ „Ст. Чилингиров“.

За 10 декември – 18.30 ч. в зала „Проф. Венета Вичева“ в сградата на Община Шумен е симфоничният празничен концерт „Класика и съвременност“  с диригент Станислав Ушев, солисти  Антоанета Добрева, Нети и Христо Сарафов.

Градската елха ще грейне на 11 декември . За 17.00 ч. на откритата сцена пред ДКТ „Васил Друмев“ е церемонията под наслов „Дядо Коледа пристига“

На 13 декември от 18,30 ч. в Голяма зала на ДКТ „Васил Друмев“ може да гледате „Коледна магия“ – концерт с участието на смесен хор „Родни звуци“, ГДО „Михаил Биков“, Смесен хор „Родна песен“ и Духов оркестър „Търговище“.

На 14 декември – 11.00 ч. – Зала „Патиланчо“ на ДКТ „Васил Друмев“ пък можете да гледате „В очакване на Коледа“ от Димитър Димитров

На 16 декември в 18,30 ч. в зала „Проф. Венета Вичева“ – Община Шумен е Коледният концерт на Хор „Бодра песен“ с диригент Деница Узунова. Също от 18,30 ч., но в зала „Арена Шумен“, започва концертът „Коледни искрици“ на АНПТ „Шумен“ с режисьор доц. д-р Катя Кайрякова.

На 17 декември от  18.30 ч. в ДКТ „Васил Друмев“ е общоградският коледен концерт на клубове, школи и състави на ЦПЛР-ОДК – Шумен „Коледен сън“, също от 18.30 ч. в концертна зала на Младежки дом започва „Коледна приказка“ – концерт на формациите на Младежки дом.

На 18 декември от 18,00 ч. в ХГ „Ел. Карамихайлова“ отваря врати  традиционната изложбата „Зимен салон 2019“ на шуменските художници.

На 19 декември от 17,00 ч. в зала „Арена Шумен“  е награждаване на 10-те спортисти на Община Шумен за 2019 година.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *