Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 506

С маски от 1 август

Със заповед на министъра на здравеопазването от 1 до 31 август 2022 г.  носенето на маски в закрити помещения в област Шумен става задължително. Задължението не се отнася за деца до 6 години. Причината за временната мярка е повишената заболеваемост и предотвратяване на разпространението на COVID19 в областта.

Носенето на маска става задължително за всички лица, които се намират в лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, дрогерии, институции за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, транспортни средства. Задължителна става дистанцията от 1,5 м. на обществени места, където има струпване на повече хора.

Профилактиката и дезинфекцията в предприятията и на обществените места отново влиза в сила, забранява се допускането до работното място на хора с респираторни проблеми и съмнения за ковид.

Създава се възможност за дистанционна работа, а в предприятията се ограничават несъществените контакти на работните места.

Всички търговски обекти – на закрито или на открито, които осигуряват услуги на гражданите следва да осигурят дистанция от 1,5 м. между посетителите, както и дезинфектанти на входа на обекта.

При възможност административните услуги да се осъществяват по електронен път, пише още в заповедта.

Заповедта е публикувана на интернет страницата на РЗИ-Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *