Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 967

С маски на закрито

РЗИ-Шумен напомня, че съгласно заповед на министъра на здравеопазването “всички лица, които се намират в закрити обществени места…са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за многократна или еднократна употреба. Съгласно това изискване отпада използването на друго средство, покриващо носа и устата, в това число кърпа, шал, шлем.

538 проверки са извършени през месец януари за спазване на противоепидемичните мерки на територията на област Шумен от инспектори на Регионална здравна инспекция. През изминалата седмица екипи на РЗИ, ОДМВР са посетили общо 111 обекта.

Проверени са 68 юридически лица, 28 хранителни магазина, 7 детски ясли и градини, 3 училища, а по една проверка е направена в заведение за бързо хранене, дом за социални услуги, обучителна организация, къща за гости и физическо лице.

При извършените проверки се констатира, че работодателите са организирали провеждането на противоепидемичните мерки в работните помещения. Клиентите и персонала на обектите са с правилно поставени маски за лице.

Служителите на инспекцията продължават да осъществяват ежедневен и стриктен контрол за спазване на противоепидемичните мерки на територията на област Шумен.

Издадени са 361 предписания за домашна карантина, от които 111 са на лица с положителни за COVID-19 тестове и 250 на контактни. Към момента в Шуменско под карантина са 263 души.

От РЗИ-Шумен се проследяват и 3 лица, които са без общопрактикуващ лекар.

Кампанията за изследване с бързи антигенни тестове за COVID-19 на учители и непедагогически персонал в училищата от областта протича успешно. За периода от 25 до 31 януари са извършени тестове в общините Каолиново, Венец, Хитрино, Смядово, Каспичан и Велики Преслав. Изследвали са се 1406 лица, от които 3 са с положителен за вируса резултат. Предприети са необходимите противоепидемични  мерки.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *