Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 717

Сърце за Шумен

Днес се проведе кампания “Сърце за Шумен”. Кампанията е организирана от кандидат-кмета на ДПС за община Шумен – Четин Казак, съвместно с общинския съвет на Младежко ДПС – Шумен. Кампанията стартира  в гр. Шумен, в предизборния щаб на ДПС – кв. “Боян Българанов”, пл. “Гривица” и кв. “Център”.

По време на кампанията се проведоха безплатни кардиологични консултации. Голяма част от консултираните хора бяха с високо артериално налягане, като максималните стойности за днес, достигна млада жена с АН – 180/90 mmHg.

При консултацията на един от жителите на слушалка се доловиха шумове на една от сърдечните клапи и пациентът бе насочен за ехокардиографско изследване.

Темата на кампанията се оказа изключително актуална и сред младите жители на града. Всеки десети от консултираните младежи е с високо артериално налягане.

Сред основните причини за този факт, Д-р Садък каза, че е стресът, наднорменото тегло, нездравословният начин на живот, липсата на двигателна активност, както и нередовните амбулаторни прегледи.

Сред прегледаните бяха и народния представител от ДПС за регион Шумен – Хамид Хамид, Христо Бисеров-бивш народен представител, кандидати за общински съветници и общинския председател на ДПС-Шумен, както и кандидатът за кмет на ДПС за община Шумен – Четин Казак.

Доктор Садък, каза че кандидатът ни за кмет е с префектно АН – 110/70mmHg, което ще го поведе към победа на предстоящите местни избори.

Пресцентър на ДПС-Шумен

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *