Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 465

Съживяват  Летния театър

Община Шумен обяви обществена поръчка за строително ремонтни дейности по проект „Обновление, включително прилежащи пространства, на Летен театър гр. Шумен“ . Прогнозната стойност (без ДДС) е BGN 1 693 021,30. Краен срок за подаване на оферти 3 септември 2021, 23:59. Офертите ще бъдат отворени на 7 септември 2021 в 14,00 .

Обществената поръчка включва обновяването и реконструкцията на Летния театър в гр. Шумен, с цел опазване на околното му пространство за провеждане на концерти, спектакли, фестивали, оперни и театрални постановки и други прояви от културен характер. Основната цел е да се запази съществуващата симбиоза между открития театър и заобикалящата го зеленина, като се подобри архитектурната и паркова среда в летния театър, да се обнови и благоустрои съществуващата сграда, околното пространство и подходите към съоръжението.

В плана за рехабилитация и ремонт на съществуващи сгради попада сцената и трибуните. В зоната на старите места за сядане е разработена нова трибуна /амфитеатрално/, където в 5 сектора се побират до 900 посетители.  На реновиране подлежат и- старите гримьорни, битовки и санитарни възли, същинската сцена, над тях и целият екран с козирката над сцената. Реновират се и двете осветителни кули.

Предмет на проекта са и пристройката, която е в строеж, разположена в северозападната част на обекта; новопроектирани сгради, разположени в североизточната част на обекта; рехабилитация и ремонт на съществуващи сгради.

 

 

Пристройката в строеж оформя централния вход за Летния театър с 2 броя каси и пропускателен режим. Към касите са изградени санитарни възли, помощно помещение за градински инвентар и аксесоари за игри и занимания на открито. Към оформения атриум и с външен вход се обособява книжарница за детска литература с възможност за литературни четения в изграденото, в непосредствена близост, кафе – сладкарница. За кафе – сладкарницата достъпът е откъм атриума и външен такъв. В новопроектираната сграда ще бъде разположен и санитарно – битовият блок за посетители на Летния театър..

На мястото на старата ограда, която е изцяло компрометирана ще бъде направена нова плътна ограда по същия контур.

 

 

 

Коментари

  • Петър август 3, 2021 в 12:09 pm

    Тая нечетима схема къде може да се види в нормален размер?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *