С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,884

Съединение с Давутоглу?

11902545_804963916291305_4617454205777954065_nПланирана ли е визита на турския министър-председател Ахмед Давутоглу в Шумен на 6 септември, когато България отбелязва Съединението. Това пита в открито писмо до медиите ВМРО – Шумен.

 

За 6 септември в хитринското село Черна е предвидено откриване на къща-музей на световноизвестния борец от турски произход Коджа Юсуф. Тогава в селото ще се проведат и мазни борби, организирани от кметствата в Хитрино и няколко турски общини. По неофициална информация гост на събитието министърът на младежта и спорта на Турция Акиф Чаатай Кълъч.

 

 

“ВМРО иска яснота от българските институции дали турският министър-председател Ахмед Давутоглу действително планира визита у нас на 6-и септември в Шумен. Ако тази информация отговаря на истината, ВМРО настоява българските институции да не допускат такова посещение.

 

ВМРО ще счита подобно посещение за провокация и недружелюбен акт. Организацията няма нищо против Република Турция, но изборът на дата и място са неподходящи. Посещението в мюсюлманско духовно училище в Шумен само би затвърдило репутацията на Давутоглу като неоосманист и проислямистки политик.

 

Преди време именно ВМРО разкри пред българското общество поредицата смущаващи изказвания на тогавашния външен министър на Турция Давутоглу. Той е автор на книгата „Стратегическата дълбочина“, която се счита за доктрина на новия османизъм.” – пишат още от ВМРО. Според електронното издание Фактор.бг поканата за гостуването на Ахмед Давутоглу е била отправена от областния лидер на ДПС и кмет на община Хитрино Нуридин Исмаил.

 

На мазните борби в Черна през 2014.

На мазните борби в Черна през 2014.

Коментари

 • Грую септември 5, 2015 в 9:41 pm

  Четох официалния му сайт. Реално амуджата е твърде постен шампион – с няколко победи срещу неизвестни съперници (не са цитирани никъде имена и титли), освен “мазния” делиорманец Кел Аличо (името говори достатъчно) в началото. Във всеки случай не е нещо значимо в борбата. Другото е провокация на ДПС.

 • yeniceri септември 5, 2015 в 10:43 am

  До господата от ВМРО, не мисля че точно в този район където предимно се говори на турски и повече от 90% не са християни много им дреме какво е станало на 6 септември.
  Там не ги интересува дали имало съединение или разделение там от векове се говори на турски и ще продължи така. Тези от ВМРО да си правят предизборна кампания някаде из шоплука тука е делиорман.

 • Jesus Christ септември 4, 2015 в 1:05 am

  Напротив имаме против турция.Нека си знаят мястото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *